איך לבחור מגשר גירושין או מגשרת גירושין
כאשר זוגות מחליטים להתגרש ובוחרים לעשות זאת דרך גישור גירושין (ולא הליך גירושין משפטי) הם מתחילים לחפש איש/ה מקצוע שיעזור להם להגיע להסכמות ביניהם ושינסח להם הסכם גירושין. אנחנו במרכז לאימון זוגי, גישור גירושין ומשפט מעדיפים לקרוא להסכם הגירושין "הסכם לשותפות חדשה".
אנו קוראים להסכם הגירושין הסכם לשותפות חדשה מאחר ואנו מסבירים לבני הזוג שמגיעים לתהליך גישור שהשותפות ביניהם לאחר הפרידה לא נעלמת היא רק משתנה. אם בזמן הנישואין לבני הזוג הייתה שותפות שכוללת מגורים יחדיו וגידול ילדים באותו בית לאחר הגירושין השותפות פשוט משנה צורה. ההורים ימשיכו להיות שותפים בגידול הילדים שלהם מבלי להיות שותפים במגורים משותפים אחד עם השני.
אם אתם נמצאים בתהליכי גירושין או אם יש לכם חברים או משפחה שנמצאים בתהליכי גירושים אנו מפצירים בכם שלאחר קריאת מאמר זה תורידו בחינם את הספר פשוט להתגרש נכון (או תשלחו אותו לזוג שהחליט להיפרד ולהתגרש). הספר עזר למאות זוגות בישראל להתגרש בטוב במינימום נזקים כלכליים ונפשיים לעצמם וילדיהם. את הספר ניתן להוריד בחינם בלחיצה מכאן.
הנושאים שמגשר הגירושין עוזר לבני הזוג להגיע להסכמות עליהם
הסדרת זמני השהות – כלומר כמה זמן כל הורה ישהה עם ילדיו במחזוריות של 14 יום.
הסדרת הגט – את הגט ניתן להסדיר רק בבית הדין הרבני ובני הזוג צריכים להגיע להסכמה מתי הם מגיעים להסדיר זאת ביניהם.
הסדרת חלוקת הרכוש – במסגרת הגירושין מתבצע איזון משאבים בין בני הזוג והמגשרים עוזרים לבי הזוג לעשות חלוקה ברכוש.
מזונות ילדים – הסדרת העברת כספים מהורה אחד להורה השני בהתאם למציאות המשפחתית. על מנת שהילדים יגדלו בשני הבתים בכבוד ובהתאם לזמני השהות של כל הורה עם הילדים ומשכורתו יעזרו המגשרים לבני הזוג להחליט אם צריך וכמה יהיה סכום המזונות.
הפרמטרים לבחירת מגשר או מגשרת גירושין
ישנם חמישה פרמטרים מרכזיים שבני זוג צריכים לקחת בחשבון כאשר הם מחליטים על מגשר גירושין או מגשרת גירושין שילוו אותם בתהליך.
פרמטר ראשון – חיבור אישי עם המגשר או מגשרת הגירושין
כאשר בני זוג נכנסים לתהליך של גישור גירושין הם צריכים להרגיש שיש להם חיבור עם מגשר גירושין/מגשרת הגירושין שהם בחרו ושהם מרגישים שהם יכולים לסמוך עליהם. חיבור בין אנשים הוא עניין תחושתי ובני הזוג לאחר היכרות או פגישה ראשונה עם איש המקצוע יהיו יכולים להגיד אם הם מרגישים מחוברים אליו והאם הם רוצים שהוא או היא ילוו אותם בתהליך הגישור.
פרמטר שני – ניסיון אישי של מגשרי הגירושין
לטעמינו אין כמו ניסיון אישי ולכן אנחנו חושבים שאנשי מקצוע מגשרים או מגשרות שעברו גירושין בעצמם יוכלו לתרום לבני הזוג מניסיונם יותר מאשר אנשי מקצוע שאינם עברו באופן אישי תהליך גירושים. לגרושים ותיקים יש פרספקטיבה ארוכת שנים מנסיונם האישי בהתנהלות הבין אישית עם הצד השני והילדים והם יכולים למנוע מבני הזוג חילוקי דעות עתידיים שיבוטאו בהסכם הגירושים. חילוקי דעות שאנשי מקצוע שאינם גרושים לא תמיד מודעים אליהם או נותנים להם את המשקל הנכון.
פרמטר שלישי – יכולות נוספות של מגשר הגירושין או מגשרת הגירושין
הפרמטר השלישי הוא היכולות הנוספות שמביא המגשר או המגשרת לשולחן הגישור. תהליכי גירושים מלווים באמוציות ופחדים של בני הזוג – זה טבעי. חוסר הוודאות והפחד מהיום שאחרי הם לפעמים גורמים מעכבים להגיע להסכמות. למגשר טוב יש יכולת להעלות את הפחדים האלו בפגישות האישיות עם המגושרים ולעזור להם להתמודד איתם על מנת לנטרל את החסמים להגעה להסכמות כמה שיותר מהר. היכולות האלו בדרך כלל מגיעות מעולם האימון האישי – קואצ'ינג.
מגשר שהוא גם מאמן מביא ערך מוסף חשוב לשולחן הגישור ולכן אנו עדים לכך שיותר ויותר מקומות המכשירים מגשרי גירושין מציעים תכניות משלימות של לימודי אימון שבדרך כלל הם ארוכות הרבה יותר מתוכניות הלימוד של גישור.
פרמטר רביעי – ידע משפטי כללי של מגשר הגירושין או מגשרת הגירושין
לפעמים ישנם פערים גדולים בין בני הזוג לאיך הם חושבים שצריך להיראות הסכם הגירושין (הסכם לשותפות חדשות). ישנם מקרים שהמגשר או מגשרת הגירושין צריכים לעשות בוחן מציאות משפטית בה הם משתפים את המגושרים מה סביר להניח שהיה קורה בבית המשפט אם הסוגיה שעליהם הם אינם מסכימים הייתה נידונה. להדגיש מדובר בסבירות ולא עובדה מאחר ולאף אחד אין יכולת לדעת מה בית המשפט יחליט.
המגשר ידגיש שדבריו אינם מהווים ייעוץ משפטי והמגושרים יותר ממוזמנים לפנות לייעוץ משפטי חיצוני על מנת להיות שלמים עם ההסכמות שהם יגיעו אליהם בתהליך הגישור. חשוב לזכור שתהליך הגישור הוא חסוי וולנטרי ולמגשר אין שום סמכות לקבוע למגושרים עובדות אלא רק לעזור להם להגיע להסכמות. על מנת ללמוד יותר על תהליך גישור הגירושין אתם מוזמנים ללחוץ כאן.
זו גם הסיבה שלדעתנו אין חשיבות יתרה לכך שמגשר גירושין יהיה גם עורך דין מאחר ובכל מקרה אסור למגשר (גם אם הוא עורך דין) לתת ייעוץ משפטי למגושרים בתוך תהליך הגישור.
פרמטר חמישי – יכולת חשיבה מחוץ לקופסא
היופי בתהליך גישור הגירושין בניגוד להליך גירושין משפטי הוא שבני הזוג יכולים לעלות פתרונות יצירתיים ככל העולה על רוחם בהסדרת ההסכמים ביניהם. בעוד תהליך הגירושין המשפטי הינו קשיח תהליך גישור הגירושין הינו גמיש. למגשר טוב יש את היכולת לעודד את הצדדים לפתרונות יצירתיים כאשר הם נתקלים בקושי להגיע להסכמות בנושא מסויים. באם בני הזוג לא מצליחים לעלות רעיונות יצירתיים לפיתרון חילוקי הדעות גם המגשר עצמו יכול לעלות רעיונות שבני הזוג יכולים לשקול אם לקבל אותם. אלו יכולות שמגיעות מעולם האימון האישי (הקאוצינג) ולכן לדעתינו להיות המגשר גם מאמן יש חשיבות גדולה.
זהו חברים מקווים שהצלחנו להסביר אלו פרמטרים חשובים בבחירת מגשר או מגשרת גירושין ואתם יותר ממוזמנים לשאול אותנו כל שאלה בנושא.
בהצלחה!