הדרך היעילה להתגרש בהסכמה
כיצד להשיג גירושין בהסכמה: מדריך שלב אחר שלב לזוגות
את השאלה איך להתגרש בהסכמה אנו שומעים לא פעם מזוגות שהחליטו להיפרד ולהתגרש. גירושין הם לעתים קרובות חוויה מאתגרת וסוחטת רגשית עבור זוגות. עם זאת, בחירה בגירושין בהסכמה, כאשר שני הצדדים מסכימים על התנאים, יכולה להקל באופן משמעותי על התהליך ולמזער קונפליקטים. מאמר זה יספק מדריך ראשוני ממבט מלמעלה להשגת גירושין בהסכמה, תוך התמקדות בתקשורת, הגעה להסכמות ופנייה לעזרה מקצועית בעת הצורך. על ידי ביצוע הנחיות אלה, זוגות יכולים להתנהל טוב יותר בתוך תהליך הגירושים ובסופו של דבר להוביל לתוצאה טוב ומספקת יותר.
אם אתם נמצאים בתהליכי גירושין או אם יש לכם חברים או משפחה שנמצאים בתהליכי גירושים אנו מפצירים בכם שלאחר קריאת מאמר זה תורידו בחינם את הספר פשוט להתגרש נכון (או תשלחו אותו לזוג שהחליט להיפרד ולהתגרש). הספר עזר למאות זוגות בישראל להתגרש בטוב במינימום נזקים כלכליים ונפשיים לעצמם וילדיהם. את הספר ניתן להוריד בחינם בלחיצה מכאן.
שלושת המרכיבים המרכזיים על מנת להתגרש בהסכמה
תקשורת פתוחה
אחד הגורמים הקריטיים ביותר להשגת גירושין בהסכמה הוא שמירה על תקשורת פתוחה, כנה ושקופה. שני הצדדים חייבים להיות מוכנים לדון ברגשותיהם, דאגותיהם וציפיותיהם בפתיחות. הקשבה פעילה ואמפתיה חיוניות במהלך שיחות אלה כדי להבטיח ששני האנשים ירגישו ששומעים אותם ומבינים אותם.
בנוסף, חשוב להניח בצד את הרגשות במהלך הדיונים. למרות שגירושין הם רגשיים מטבעם, התמקדות בהיבטים המעשיים ושמירה על גישה שקולה יכולים להוביל לשיחות פרודוקטיביות יותר. זכרו שהמטרה היא להגיע להסכם שמיטיב עם שני הצדדים, לכן נסו להימנע מלתת לרגשות להכתיב את הדיונים.
נכונות להתפשר
היבט חיוני נוסף של השגת פרידה מכובדת עם הסכם גירושין הוגן הוא לכבד גם את הצרכים של הצד השני. שני הצדדים חייבים להבין זה את סדרי העדיפויות והצרכים של זה ולעבוד יחד כדי למצוא מכנה משותף ופתרונות מועילים לשני הצדדים. בנוסף, כל צד צריך להכיר בכך שאף אחד מהם לא יקבל את כל מה שהוא רוצה בגירושין, ולהיות גמיש ופתוח לרעיונות שהצד השני מעלה ולהסכים לפשרות הדדיות מתוך ביטחון עצמי על מנת לקדם את המטרה להגיע להסכם.
יש לזכור כי ככל ששני הצדדים מוכנים יותר להתפשר, כך פוחת הסיכוי שהליך הגירושין יהפוך לנליך גירושין משפטי שהינו ארוך יותר, יקר יותר ובעיקר פוגעני יותר רגשית לכל המשפחה . רוח של שיתוף פעולה והבנה יכולה להקל משמעותית על הנטל הרגשי של גירושין עבור כל המעורבים.
פנייה לעזרה מקצועית
אנו ממליצים לכל זוג העומד בפני גירושין לפנות יחד אל מגשר או מגשרת גירושים. מומלץ לעשות זאת ביחד ולא לפתוח תיק בבית המשפט אחד כנגד השני מאחר ולפעמים הצד השני יכול לפרש זאת כיציאה למלחמה נגדו. כמובן שאם ישנם מקרים של אלימות במשפחה אז הליך גישור גירושין לא תמיד מתאים ויש לשקול לפנות ישירות לבית המשפט.
באותם מקרים שלא מעורבת בהם אלימות זוגות יפיקו תועלת מפנייה לעזרה מקצועית במהלך תהליך הגירושין. מגשרים, מאמני גירושין או אנשי מקצוע בתחום המשפט השיתופי מקלים על דיאלוג בונה ומשא ומתן בין בני הזוג ובנוסף עוזרים להם לשמור על דיונים ממוקדים ופרודוקטיביים. מגשרי גירושין מאומנים לעזור לזוגות למצוא פתרונות מוסכמים על שני הצדדים בנושאים של חלוקת הרכוש, קביעת זמני השהות של כל הורה עם הילדים וקביעת סכום המזונות באם יש הצדקה לכך. מגשרי הגירושין יכולים לספק הדרכה ותמיכה יקרות ערך בנושאים אלו. היתרונות של סיוע מקצועי במצבים אלה יכולים לעלות בהרבה על העלויות, שכן הוא יכול להוביל להליך גירושין ידידותי, יעיל יותר וזול יותר משמעותית לעומת הליך גירושין משפטי.
עריכת והגשת הסכם הגירושין
לאחר ששני הצדדים הגיעו להסכמה, השלב הבא הוא לנסח את הסכם הגירושין בעזרת מגשרי גירושין או עורכי דין. במרכז למשפט וגישור גירושין ישנם מגשרים שהינם גם עורכי דין . חיוני ששני בני הזוג יבינו ויסכימו באופן מלא לתנאים המפורטים במסמך הסכם הגירושין. הסכם גירושין ברור ומקיף יכול לסייע במניעת מחלוקות או אי הבנות עתידיות.
לאחר ניסוח ההסכם ובחינתו על ידי שני הצדדים, יש להגישו לבית המשפט. בית המשפט יבחן את ההסכם ואם יאושר, יוציא פסק דין גירושין סופי.
איך להתגרש בהסכמה – סיכום
השגת גירושין בהסכמה יכולה להיות תהליך מאתגר אך מתגמל עבור זוגות המוכנים לתעדף תקשורת פתוחה, להתפשר ולפנות לעזרה מקצועית בעת הצורך. על ידי אימוץ עקרונות אלה, ניתן לצלוח את המורכבות הרגשית והמשפטית של גירושין בצורה חלקה יותר, מה שמוביל לתוצאה מכבדת, הוגנת יותר ומשביעת רצון הדדית. זכרו שהמטרה הסופית של שני הצדדים היא להתקדם בחייהם, ועבודה משותפת להשגת גירושין בהסכמה יכולה להקל משמעותית על המעבר הזה.